Exclusive Organic Drinks
and Vegan Foods

Lombardenvest 78, 2000 Antwerpen
T: +3232336819 - E: info@lombardia.be

OPEN 8-18 enkel woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Veganistisch restaurant

Lombardia als veganistisch restaurant

Voor een veganist zou het een droom zijn om in centrum Antwerpen een veganistisch restaurant te vinden...

En ja, HET veganistisch restaurant in Antwerpen is ... Lombardia!

 
 
Jo Berry, through Facebook

Van een vegan cappuccino langs een Maui Vegan Breakfast tot een Mexican Vegan Burger met falafels en guacamole, is het als veganist steeds een feest om in Lombardia te vertoeven.

Zelfs de bekendste veganist in dit zonnestelsel, wereldster Moby, is een vaste klant van Lombardia. Telkens Moby in België optreedt, verzorgen wij Moby's vegan food. Zie YouTube filmpjes!

Wat is een veganistisch restaurant

In een veganistisch restaurant worden alle dierlijke voedingsproducten vervangen door plantaardige alternatieven. De vegan kookkunst vergt daardoor een andere invalshoek dan de conventionele kooktechnieken.

Veganistische voeding? Je zou verwachten dat men in een veganistisch restaurant enkel gras en groentjes zou eten maar niets is minder waar!

Basis voor een veganistisch restaurant?

Een evenwichtige voeding bestaat uit een gezonde balans van proteïnen, koolhydraten en vetten. Vis, eieren, melk, kaas en vlees bevatten een hoge biologische waarde aan dierlijke proteïnen. Proteïnen zorgen ondermeer voor de opbouw van spierweefsel en onze lichaamscellen. Zonder proteïnen zouden we zo slap als een Engelse pudding zijn.

Hoe pakt een veganistisch restaurant dit aan?

Neen, niet door het serveren van spieropbouwende proteïnen shakes...! Stel je voor!

Een veganistische voeding goochelt met peulvruchten, noten en granen die boordevol proteïnen zitten.

Op Lombardia's vegan dagschotel kan je bijvoorbeeld koraallinzen, volle rijst, black beans en cashewnoten terugvinden. Very rich in proteins!

Leuk weetje: Lombardia's vegan taco is een veganistisch receptje van de New Yorkse muzikant Moby himself!

Veganistisch restaurant voor gevorderden?

Lombardia, als veganistisch restaurant, experimenteert geregeld met de Raw Food kookkunst. Bij raw food kookt men uitsluitend met rauwe, ongekookte groenten om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden in de gerechten. Met wat kunst- en vliegwerk tovert Lombardia groentjes om tot verbluffende combinaties.

Veganistisch ontbijt? Informeer eerst vooraleer je zelf begint te experimenteren want de juiste voedingscombinaties en bereidingen zijn belangrijk voor een Happy Digestion!

Veganistisch restaurant around the globe

Het hippiedorpje Paia in Maui heeft een klein veganistisch restaurant dat Raw Experience heet. Als je surft op Hookipa Beach, moet je daar beslist eens langsgaan.

In Berlijn vind je één van de beste gourmet veganistische restaurants, genaamd La Mano Verde. De raw vegan ravioli's waren absolutely fabulous!

Veganistisch restaurant 'The Healthy Hedon' in Seattle

Foto1: Veganistisch restaurant "The Healthy Hedon" in Seattle

Veganistisch restaurant 'Maja's Deli' in Berlin

Foto2: Veganistisch restaurant "Maja's Deli" in Berlin

Bekijk onze menu

 

Lombardia sluit voor verbouwingen van 4 juni tem 17 juni.
Facebook Twitter YouTube Instagram