Exclusive Organic Drinks
and Vegan Foods

Lombardenvest 78, 2000 Antwerpen
T: +3232336819 - E: info@lombardia.be

OPEN 8-18 enkel woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Glutenvrije producten in Lombardia

Je eet enkel glutenvrije producten? Het broodje bij je gerecht, je boterhammetje bij de soep, je koekje bij de koffie, de pasta op je veggie dagschotel, de smeuïge kaastaart en nog veel meer. Alles wat je hartje wenst, kan glutenvrij geserveerd worden in Lombardia!

Een glutenvrij dieet

Misschien lijdt u aan glutenintolerantie. Dan gaat u perfect aan uw trekken komen in Lombardia. Al sinds vele jaren zorgen we er bij Lombardia voor dat we mensen die glutenvrij wensen te eten op hun wenken bedienen. Zelfs bier zonder gluten hebben we speciaal voor jullie plezier in huis! Op onze menukaart kan je eenvoudig aflezen welke gerechten altijd glutenvrij zijn en welke gerechten in een glutenvrije versie voor je bereid kunnen worden. Dat betekent evenwel dat niet gans onze keuken vrij van gluten is.*

 
k'vind jullie echt wel super!!
ik rij soms express naar jullie winkel in antwerpen voor mijn nichtje van 3 die geen glutten mag eten
XXX
 
Nicky Frackiewicz

Glutenvrij brood

Mijn eerste no-gluten brood dat ik zelf gebakken heb, was een waarachtig culinair experiment. Ondertussen bakt Lombardia dagelijks verschillende broden en heerlijke koekjes die vrij van gluten zijn op basis van amandelmeel, linzen en agave. Tevens verkopen we een breed assortiment van glutenvrije producten van het merk Schar.

Koken met glutenvrije producten

Lombardia in Antwerpen is een uniek glutenvrij restaurant. De Belgische kok Piet Huysentruyt benoemde me tot glutenvrije koning tijdens de opnames van de Perfecte Keuken op VTM waar Piet en ik geregeld koken!

Via Kookeiland kan je zelfs culinaire lessen met me volgen om te leren koken met uitsluitend glutenvrije producten. Het zal alvast super spannend worden! Meer informatie over lactosevrij en glutenvrij koken met Alain Indria van Lombardia, vind je op de website van Kookeiland.be!

Waarom een glutenvrij dieet

Indien je een glutenallergie of coeliakie hebt, verdraagt je darm geen gluten en is het aan te raden een glutenvrij dieet te volgen. Gluten is een graaneiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut. Bij coeliakie patiënten gaat gluten het slijmvlies van de dunne darm beschadigen. Hierdoor kan een slechte opname van bouwstoffen uit de voeding ontstaan en deze bouwstoffen zijn noodzakelijk om normaal te kunnen functioneren.

Mogelijke symptomen van een glutenallergie zijn onder meer een opgeblazen gevoel, misselijkheid, gewichtsverlies, chronische diarree en verstopping. Een glutenvrij dieet is de enige remedie tegen glutenallergie. Het volledig herstellen van het darmslijmvlies duurt na de start van het glutenvrij dieet een paar maanden tot een jaar. Een glutenvrij dieet dient nauwkeurig en levenslang te worden volgehouden.

Glutenvrij take-away

Je kan steeds bij Lombardia terecht om ook glutenvrije onbelegde broodjes en koekjes te kopen en mee te nemen. Helaas kunnen we je geen glutenvrije brood aanbieden, want we kunnen als familiebedrijf op ambachtelijke schaal de vraag gewoonweg niet aan.

* zoals aangegeven zijn niet al onze gerechten glutenvrij; op de menukaart staat duidelijk aangegeven welke plats glutenvrij zijn, of in een glutenvrije voor u bereid kunnen worden. Als u extreem gevoelig bent aan gluten, er door een arts de diagnose bij u gesteld is van een heel erge vorm van coeliakie, wees dan zeker extra voorzichtig.

Hoe glutenvrije producten bereiden? Piet Huysentruyt en Alain Indria koken glutenvrij voedsel voor de Perfecte Keuken.

 

 

Piet schrijft: Alain is de "Glutenvrije" koning!!

 

 

Bekijk onze menu

 

Facebook Twitter YouTube Instagram