Exclusive Organic Drinks
and Vegan Foods

Lombardenvest 78, 2000 Antwerpen
T: +3232336819 - E: info@lombardia.be

OPEN 8-18 enkel woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Dieetvoeding bij Lombardia

Meer dan ooit hechten mensen - terecht - belang aan hetgeen ze eten en letten ze op het concept dieetvoeding. Wie wil er geen slanke lijn, gezond eten en zich er goed bij voelen? Dat kan zonder je eetgenot op te offeren.

Bij Lombardia bekijken we dieetvoeding van meer dan één enkel facet. Want je beperken tot het tellen van calorieën, dat hou je toch niet je ganse leven vol. Los van het gewicht dat je nastreeft is het bovendien essentieel voor je gezondheid dat je evenwichtig eet. We weten onderhand allemaal dat het Westerse dieet, onder invloed van onder meer tijdsgebrek, stress en bij sommigen misschien ook wel gemakzucht, verre van ideaal is. Zeker op de langere termijn, of voor mensen die extra gevoelig zijn aan sommige voedingsproducten. Op de voedingsindustrie moet je al niet te veel rekenen. Zij kijken doorgaans enkel naar de winst en naar de massamarkt, die ze bovendien soms met kunstmatige kleur- en smaakstoffen manipuleren.

The Famous veggie dagschotel van Lombardia: heerlijke dieetvoeding

Gezond dieet in Lombardia

Tal van mensen bestellen bij Lombardia, zonder zelfs maar naar de menukaart te kijken, automatisch de veggie dagschotel. Niet zonder reden. Het is een wisselende gezonde creatie, op basis van de meest verse ingrediënten die Odette en Alain in huis halen. Die dagschotel is niet enkel vegetarisch, maar ook zelfs vegan, laag in calorieën, detox, naar wens glutenvrij en steeds lactosevrij.

Wat zit er steeds in? Gegrilde of gestoomde groentjes, linzen, quinoa, rijst, pasta, tofu, seitan, falafel en tempeh. Kom zelf proeven hoe lekker.

Dieetvoeding moet evenwichtige voeding zijn

Toen Odette Buss, de mama van Alain Indria, in 1972 Lombardia opende was dit de allereerste dieetwinkel van het land. De meer dan 40 jaar ervaring in deze tak van de voeding maakt dat wij zeer vertrouwd zijn met de meeste gekende diëten. Denk aan het vegetarisch en veganistisch dieet, glutenvrij dieet, low carb dieet, lactosevrije dieet, cholesterolarm dieet, caloriearm dieet, Raw Food, Super Foods, proteïnedieet, Montignac of het Dr. Atkins dieet. We hebben ze allemaal meegemaakt, bestudeerd en bij momenten soms zelfs toegepast.

Wat betekent evenwichtig concreet bij Lombardia bijvoorbeeld: dat je in de veggie dagschotel vegetarische proteïnes van hemp zal vinden, zodat je dit niet mist omdat je geen vlees eet. Als het voor jou niet vegetarisch hoeft, dan kies je voor kip bij de sla. Zo heb je extra proteïnes en blijf je lekker low carb, omdat we er geen deegwaren bij mengen. Een ander zeer geliefd alternatief zijn onze soepen: zoutarm en helemaal vetvrij. Ideaal om van evenwichtige dieetvoeding te genieten. Het essenenbrood dat je bij de soepen kan krijgen is een prima aanvulling. Essenenbrood is een oeroud recept op basis van gekiemde granen. Het is gezond en lekker en vooral uiteramte geschikt voor iedereen.

SkinnyLove, de nieuwste creatie van Lombardia Drinks is op komst

Alain Indria zit boordevol creatieve energie. Die focust hij steeds meer op het bedenken van weldoende dranken. SkinnyLove - afgeleid van het Engelse skinny wat mager betekent - is klaar. Het is te zeggen, de blend is helemaal af, getest en door de arts gekeurd. SkinnyLove ondersteunt het behalen en behouden van een gezond gewicht.

Uiteraard is SkinnyLove puur natuur, biologisch, lactosevrij, glutenvrij, vegan en zonder toegevoegde suiker. De productie op ruimere schaal moet nog van start gaan. Alain verwacht dat SkinnyLove tegen het voorjaar van 2017 in de rekken zal staan.

Als klant van Lombardia kan je wel al een pre-order plaatsen. Een aantal klanten die al jaren dieetvoeding bij Lombardia halen hebben zelfs al een testpakket kunnen kopen. Ze zijn er in de wolken over.

Zo'n drank past perfect in de visie op dieetvoeding van Odette en Alain. Want niet alleen bereiden ze al jaren gezonde voeding voor de bezoekers van Lombardia, ze adviseren en coachen de klanten met bijzondere noden ook. Alain wordt dus niet enkel je leverancier voor wat wel eens aanzien zou kunnen worden als een toverdrank, maar ook je coach om je gewicht laag te houden. Wie Alain al langer kent, valt het trouwens op dat hij flink wat kilo's kwijt geraakt is de aanloop naar de aankondiging van SkinnyLove. Hij is de eerste proefpersoon van zijn dieetvoeding en -drank.

Menukaart boordevol dieetvoeding

Dieetvoeding in Lombardia Als je vandaag de menukaart van Lombardia bekijkt merk je dat we dieetvoeding serieus nemen. Centraal op de kaart - je kan er echt niet naast kijken - staan er symbolen voor dieetvoeding.

 • vegetarian vegan
 • low carb
 • low calories
 • detox
 • gluten free
 • gluten free possible
 • lactose free

Net onder al die aanduidingen staat de veelzeggende regel: “Bij al onze broodjes krijg je een berg verse rauwkost!”

Met andere woorden, dieetvoeding is bij Lombardia een breed begrip, op maat van elke individuele klant.

Enkele voorbeelden

Van cholesterolarme en plantaardige slagroom tot heerlijke salades boordevol vitaminen. Bij de bereiding van onze verse salades wordt er nooit gebruik gemaakt van mayonaise, boter, room of eieren. Onze fruitsappen zijn vers geperst en ongezoet. Voedingsproducten zoals confituur, muesli en biologische cola zijn suikervrij.

Lombardia's interpretatie van gezonde dieetvoeding

Koken is een levenskunst en eten is een van de gezelligste dingen in het leven. Maar dat wordt soms wel eens vergeten. Sommigen gaan eten als een ellende ervaren om tot een bepaald resultaat te komen. Gezond afslanken is geen verhaal van extremen van "wel" en "niet". Het gaat erom een gezonde balans te vinden en een evenwichtige voeding met voldoende groenten en fruit in je lichaam op te nemen.

Oorsprong van het woord dieet

Het vroegste wat men heeft teruggevonden in geschriften betreffende het woord dieet is het volgende:

 • diete: 'wat men per dag eet' daterende van 1350-1400
 • 't Is so ghesont op zijn juyste dyeet te leven' vertaald als 'het is zo gezond de juiste hoeveelheden per dag te eten en drinken' (dateert uit 1617)
 • Het woord dieet ontleent zijn oorsprong aan Latijn diaeta 'dieet, leefregel'.
 • Ook is dieet ontleend aan het Grieks dìaita 'leefwijze' en sinds Hippokrates heeft dieet eveneens betrekking tot 'leefregel voor een zieke met betrekking tot spijs en drank'. Het Griekse woord is van omstreden herkomst.

Kortom, dieet moet je holistisch interpreteren en zeker niet vernauwen tot een strenge lijst met do's en don'ts. Het gaat echt om het ontwikkelen van een levensstijl met een evenwichtige dieetvoeding.

 

Facebook Twitter YouTube Instagram