Exclusive Organic Drinks
and Vegan Foods

Lombardenvest 78, 2000 Antwerpen
T: +3232336819 - E: info@lombardia.be

OPEN 8-18 enkel woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Het ontstaan van
Lombardia als biologisch restaurant.

Alain Indria - Lombardia

Mijn mama, Odette Buss, heeft Lombardia opgestart in 1972. Zij opende de eerste natuurvoedingswinkel in Antwerpen. Lombardia als biologisch restaurant ontstaat pas later, wanneer ik zelf mee in de winkel stap.

Uit eten? Door de jaren heen is Lombardia van een winkel uitgegroeid tot een internationaal gekend vegetarisch en biologisch restaurant. Er wordt rijkelijk geëxperimenteerd met nieuwe smaken en natuurlijke voeding. Zowel de vegetariër als de niet-vegetariër kan in een kleurrijk decor genieten van vers bereide gerechten. Lombardia is een inspiratiebron voor andere biologische restaurants door zijn out-of-the-box interieur en zijn speciale menukaart.

 
  Al onze kruidendranken zijn ook
biologisch gecertificeerd
 

Interieur Biologisch restaurant Lombardia

Lombardia begon met de verkoop van natuurlijke voeding en voedingssupplementen. Als gevolg werd ik grootgebracht in een klimaat dat de basis vormde voor mijn huidige kookkunst. Kortom, als kind at ik thuis zoals in een vegetarisch of biologisch restaurant. Mijn grootouders baatten in de jaren '50 een hotel uit met een gastronomisch restaurant gelegen te Duinbergen. Enkele malen vertoefde de Belgische Koninklijke familie in het hotel en genoten zij van grootvaders kookkunst.

Niet enkel mijn culinaire genen maar ook mijn achtergrond als pro-windsurfer en globetrotter zorgde voor mijn inspiratie. Ze zijn de bron van de innoverende gerechten waar Lombardia, als biologisch restaurant nu voor gekend staat.

Biologisch restaurant, oubollig?

In een biologisch restaurant verwacht je een ietwat rustige en eenvoudige atmosfeer. Lombardia daarentegen brengt je in een artistieke wereld met een punk-achtig interieur.

In Lombardia vind je knorrende varkentjes aan de deur, een koekoeksklok aan de muur en jungledieren aan het plafond. Met daartussen graffiti, foto's en slogans die je aandacht trekken.

Lombardia houdt er de sfeer in en er is geen draadje geitenwollensok te vinden. Dit biologisch restaurant is ook simpelweg een leuk restaurant, waar altijd iets beleven valt.

Biologisch restaurant around the globe

Als ik op vakantie ben, zoek ik steeds mijn toevlucht in een lokaal biologisch restaurant. Om er lekker te eten en kennis te maken met een collega bio- of veggie kok. Lekker restaurant in het buitenland? Eco Center, in Tarifa (Spanje) is definitely de moeite waard!

 

Facebook Twitter YouTube Instagram